Promovare online/Creare site/Servicii web/Web design/Publicitate online/Marketing online/SEO

Promoveaza afacerea ta ONLINE!

Promovarea online te ajuta sa iesi in evidenta, sa faci oamenii sa constientizeze cine esti si cu ce te ocupi. Pentru ca un brand sa ajunga in atentia publicului, este nevoie de multa munca. Prin intermediul serviciilor de promovare online, te ajutam sa devii vizbil pentru potentialii clienti.

Servicii web

Webdesign - Atractiv, functional si creativ!

Fiecare idee de afacere prinde aripi cu lansarea unui site web construit profesionist. Un site orientat spre utilizator, un webdesign atractiv, o navigare intuitiva si eleganta, este poarta de acces catre noi oportunituni de afaceri. Alege servicii de inalta calitate pentru proiectul tau!

Creare Web Site

Solutia ta pentru publicitate si marketing online!

In mediul online canalele de comunicare evolueaza in functie de tendintele momentului. Noi cream strategii inteligente care te ajuta sa transmiti publicului obiectiv informatia ta. Iti oferim servicii SEO complete pentru un website competitiv, cu functionalitati multiple, ce va inspira credibilitate, profesionalism si calitate. Afacerea ta are nevoie de o imagine profesionista in mediul online! Fii activ online !

Promovare Website

---------------------------------------------------- ---------------------------------------------------- -----------------------------------------------------------------------------------------------

A
Actiuni SEO On Site – Actiuni de optimizare a: textelor, meta tag-urilor, URL-urilor, pozelor, oricarui element HTML.

Actiuni SEO Off Site – Actiuni ce vizeaza obtinerea de link-uri pe alte site-uri. Spre exemplu: inscrierea in directoare web, publicarea de articole pe blog, cumpararea de articole cu link catre site.

Administrare site – Monitorizare permanenta a site-ului. Servicii de intretinere (actualizare/modificare pagini web, texte, imagini, administrarea bazelor de date, prelucrare imagini, introducere de noi oferte, verificare zilnica a functionalitatii linkurilor etc).

Anunturi Google – Sistem de publicitate platita oferit de Google, prin care site-ul plateste pentru o pozitie optima in motoarele de cautare.

AdSense Google – Un sistem prin care un utilizator care afiseaza pe paginile site-ului reclame primeste bani in functie de cantitatea de link-uri accesate.

Ad Broker – Persoana sau agentie care intermediaza relatia dintre proprietarul unui site si cei care doresc sa cumpere reclama online.

Ad Manager – Program software sau un serviciu online, cum ar fi cel de la Google, pentru a gestiona reclamele si campaniile publicitare.

Ad Blocking – Continutul unui site este filtrat pentru a putea bloca incarcarea reclamelor.

Affiliate Link – Proprietarul unui site poate pune pe site-ul sau un link de afiliere catre un alt site. El va primi comision daca acest site va fi vizitat de utilizatorii sai.

Algorithm – Este o formula utilizata de motoarele de cautare pentru a oferi utilizatorilor in timpul unei cautari cele mai relevante site-uri legate de cuvintele cautate. Aceasta formula stabileste importanta si page rank-ul unui website. Fiecare motor de cautare are propriul algorithm.

Allintitle - Este un operator de cautare specific motorului Google care afiseaza lista paginilor web ce cuprind in titlu cuvantul cheie dupa care s-a efectuat cautarea.

Allinurl - Operator de cautare specific motorului Google care va afisa paginile web ce contin in Url cuvantul cheie dupa s-a efectuat cautarea.

Aplicatie web – O metoda de gestionare a resurselor site-ului care sa evite erorile, prin automatizarea proceselor.

Automated Submission – Proces automat de inscriere a unui site in motoarele de cautare, directoare, cataloage web.

Authority - Autoritatea paginii web este creata de calitatea link-urilor care fac trimitere catre ea dar si de relevanta continutului pe care il prezinta.

Audit SEO – Procedeu de “diagnosticare” a site-ului pentru a avea o imagine cat mai exacta asupra sa inainte de a incepe serviciile SEO.

B
BackLinks - Link-uri catre site-ul dvs. primite de la alte pagini web. Existenta unor backlink-uri dovedeste o popularitate ridicata in randul utilizatorilor web. Backlinks (prescurtarea folosita BL) sunt cunoscute si sub denumirea de inbound links, inlinks, incoming links (IBL) sau inward links.

Banned (Penalizat) – Site-ul poate fi banat daca incalca regulile de listare ale motorului de cautare. Dupa ce rezolva cauzele penalizarii are dreptul sa ceara o reconsiderare.

Banner - Imagine digitala care reprezinta afisul publicitar al unui site.

Bait and Switch – Consta in schimbarea sau modificarea continuturilor unor pagini web deja optimizate, in cazul in care proprietarul acesteia doreste performante mai bune.

Beta - Reprezinta etapa de testare a site-ului.

Bells and Whistles – Termen ce se refera la acele elemente care nu sunt indispensabile pentru pagina web. De exemplu, incarcare cu imagini, grafica incarcata, animatii gif.

Bid - Reprezinta suma pe care proprietarul site-ului web este dispus sa o plateasca pentru campania de publicitate.

Broken Link – Termen utilizat pentru un link care trimite spre o pagina inexistenta.

Black hat – Tehnica de optimizare care incalca regulile motoarelor de cautare si care poate aduce penalizarea site-ului din partea motorului de cautare.

Browser Compatibility – Se refera la modul in care diferite browsere afiseaza o pagina web. Un site trebuie sa se afiseze la fel pentru toate browserele web.

Breadcrumbs - Propune o modalitate de navigare pe un site web aratand un lant de link-uri afisate ierarhic.

C
Cod Captcha – Este o metoda automata prezenta sub forma unei imagini ce contine litere distorsionate, care reintroduse de utilizator demonstreaza ca acesta este o persoana si nu un program de calculator.

Cost Per Action (CPA) – Costul unei actiuni.

Cost Trough Ratio (CTR) – Reprezinta raportul dintre numarul de afisari al unei reclame si numarul de click-uri efectuate pe aceasta reclama.

Cost Per Click (CPC) – Plata pe click este o metoda de publicitate online prin care proprietarul unui website plateste o anumita suma pentru fiecare click primit pe link-ul catre site-ul sau.

Counter - Sistem de contorizare a accesarilor pe un site web. Nu sunt monitorizate vizitele unice, ci doar accesarile.

Click through rate (CTR) – Modalitate de verificare si masurare a succesului campaniei de publicitate.

Cloaking - Este o metoda de promovare a site-ului considerata Spam, deoarece in motoarele de cautare continutul site-ului este diferit fata de ceea ce utilizatorul gaseste pe site.

Conversion cost – Utilizat in campania de publicitate online, costul total pentru fiecare vanzare se calculeaza prin impartirea costului total al campaniei la numarul de vanzari generate de aceasta campanie.

Conversion rate – Este raportul dintre clientii site-ului si numarul total de vizitatori

Crawler - Program folosit de motoarelor de cautare pentru a cerceta continutul si validitatea unui site.

D
De listing – Din cauza anumitor motive link-ul este scos din motoarele de cautare.

Description Meta Tag – Descriere a site-ului in care este necesara utilizarea cuvintelor cheie corelate cu continutul paginii web.

Destination page – Pagina care se deschide atunci cand utilizatorul da click pe un rezultat oferit de un motor de cautare sau pe un banner.

Deep linking – Link catre un continut situat in paginile web aflate in adancimea arborelui site-ului. Poate fi link direct catre pagini individuale din interiorul site-ului, dar nu catre home page.

Dirty URL – Url al unei pagini web care este format din caractere neconventionale ca de exemplu egal (=), semnul intrebarii (?). Este dificil de scris, foarte complicat din punctul de vedere al structurii.

Directory enhancement – Indexarea unui link intr-un director web si realizarea unei descrieri cat mai bogate in cuvinte cheie.

Doorway Page – Pagini create pentru promovarea in motoarele de cautare. Este considerata o metoda Spam pentru promovare si poate aduce banarea site-ului.

DNS Parking – Domeniu inregistrat fara a fi dezvoltat intr-un site, nu are continut online.

Domain Name – Domeniu superior (.ro,.com,.net), domeniu secundar (.com.ro,.org.ro). Domeniul web este format din numele domeniului si extensia acestuia.

Duplicate Content – Pagini web care au design diferit, dar au aproape acelasi continut. Pot fi penalizate de motoarele de cautare.

E
Earnings Per Visitor (EPV) – Determina capacitatea unui site web de a-si transforma vizitatorii in clienti.

F
Filter words – Cuvinte care nu pot genera rezultate in motoarele de cautare. De exemplu: eu, la, si etc.

Free For All Link Pages (FFA) – Pagini cu link-uri free.

Fuzzy search – Aceasta cautare afiseaza toate combinatiile posibile pentru cuvintele cheie scrise gresit.

G
Ghost site – Site care precizeaza ca nu a mai fost updatat, dar nu a fost sters pentru ca are informatii folositoare.

Ghost Domain – Site care nu are nicio utilitate, folosit pentru a creste traficul si popularitatea unui alt site. Aceasta metoda este considerata Spam de motoarele de cautare.

Googlebot - Robotul motorului de cautare Google care scaneaza website-urile si colecteaza informatiile necesare indexului de cautare.

Google Dance – Variatia pozitionarii site-ului in motoarele de cautare la actualizarea Google.

Google Sandbox – Spatiu virtual creat de Google pentru site-urile penalizate.

Grafic design – Proces de creare si combinare de imagini si cuvinte pentru reprezentari vizuale.

H
Hidden Text – Metoda de promovare considerata Spam. Textul dintr-o pagina web este vizibil doar pentru motoarele de cautare insa nu si pentru utilizatori.

Hits - Se refera la accesarile pe paginile, fisierele site-ului web. Nu monitorizeaza numarul de vizitatori ci doar numarul de accesari. Un site web poate avea mai multe accesari de la o singura persoana.

I
Identitate web – Logo-ul firmei, culori, motto pentru materialele promotionale.

K
Keywords - Cuvintele cu ajutorul carora utilizatorul cauta un site in motoarele de cautare. Cuvintele cheie il ajuta pe proprietar sa se pozitioneze intr-o pozitie cat mai buna in motorul de cautare.

Keyword Stuffing – Este considerata Spam repetarea excesiva a cuvintelor cheie pe o pagina web.

Keyword Cannibalization – Optimizarea tuturor paginilor unui site pe acelasi cuvant cheie. Rezultatul este scaderea relevantei paginilor, pentru ca acestea vor concura intre ele.

Keyword Research – Cercetarea cuvintelor cheie, analiza si stabilirea celor mai potrivite cuvinte cheie.

Keywords Tag – Tag in care sunt trecute toate cuvintele cheie utilizate pe o pagina web.

KEI Keyword Effectiveness Index (KEI) – Masurarea eficacitatii unui cuvant cheie pentru ranking natural. Aceasta estimare se bazeaza pe frecventa cautarii si competitia cuvantului cheie.

Klog - Este prescurtarea notiunii de “knowlwdge blog” care desemneaza un blog orientat spre o anumita categorie de public.

L
Landing Page – Pagina pe care un utilizator este directionat atunci cand actioneaza un link.

Link sponsorizat (AdWords) – Link care se plateste pentru a fi afisat catre un site anume, pentru a avea parte de o reclama mai buna.

Link Popularity – Popularitatea unui site data de backlinks.

Link checker – Este un program ce scaneaza site-ul web pentru a identifica link-urile moarte (dead links). De obicei aceste programe realizeaza un raport ce ofera o lista cu toate link-urile moarte de pe un site web.

Link Anchor Text – Text vizibil al unui link.

Link farm – O lista de link-uri care nu au legatura cu site-ul pe care se afla. Este o metoda de crestere a page rank-ului considerata spam de motoarele de cautare.

M
Manual submission – Inscrierea manuala a unui site intr-un director web.

Meta tags – Tag-uri descriptive ale site-ului.

Meta refresh – Tag HTML folosit pentru a relua sau a face refresh unei pagini web la un anumit interval de timp. Uneori acest tag se utilizeaza pentru a redirectiona automat un utilizator catre o alta pagina web.

Mirror Site – Este un site care are continut identic cu un alt site.

Misspellings - Greseli ortografice ale cuvintelor dupa care se efectueaza cautarea in motoarele de cautare.

Moved Permanently – Indica mutarea permanenta a unei pagini web.

N
Non Reciprocal Link – Un link pe site-ului A care trimite catre site-ul B, fara ca site-ul B sa contina un link spre site-ul A. Motoarele de cautare prefera link-urile nereciproce deoarece nu sunt rezultatul unui parteneriat intre doua site-uri.

O
Open Directory Project (Dmoz) – Cel mai mare director web din internet.

Optimizare SEO – Optimizare pentru motoarele de cautare prin stabilirea cuvintelor cheie. Serviciile de optimizare SEO au ca scop imbunatatirea site-ului pentru a fi gasit mult mai usor de catre cei interesati de serviciile, produsele sau informatiile prezentate pe site.

Organic Listing – Rezultatul natural (care nu implica anunturile sponsorizate) al cautarilor in motoarele de cautare.

Orphan page – Pagina web care nu are link catre ea.

P
Paid Inclusion – Pentru a include site-ul in baza lor de date, anumite directoare web cer o taxa.

Page Jacking – Metoda de promovare online considerata Spam. Consta in copierea unei pagini web cu un page rank foarte mare si prezentarea noii pagini ca fiind originala.

Pay per click (PPC) – Este o metoda de promovare online prin care se afiseaza pe mai multe site-uri un link catre site-ul dvs. Pentru fiecare click pe acel link se achita o anumita suma. Exemplu: Google Adwords.

Page Rank For Money – Modalitate de a cumpara sau de a vinde link-uri ale unor site-uri cu page rank mare astfel incat sa imbunatateasca PR-ul altor pagini.

Page views – Arata numarul vizitelor pe un site. De fiecare data cand un utilizator intra pe o pagina web, aceste vizite sunt numarate chiar daca el va intra pe aceiasi pagina si dupa 10 min.

Post - A posta un articol pe un blog, a adauga un articol blog-ului.

Promovare online – Promovare in motoare de cautare si directoare specializate pentru ca site-ul sa apara in primele rezultate in urma cautarii dupa anumite cuvinte cheie. Campania de promovare online este un mijloc eficient de crestere a numarului vizitatorilor, dar mai ales a numarului clientilor site-ului.

Q
Query - Cuvinte sau grupuri de cuvinte utilizate pentru localizarea unei pagini web in motoarele de cautare.

R
Rank (Ranking) – Indica pozitia ocupata de un site dupa cautarea cu ajutorul cuvintelor cheie in motoarele de cautare

Reciprocal link – Schimb de linkuri intre doua site-uri web pentru cresterea de page rank si pentru atragerea vizitatorilor.

Relative Link – Link care contine doar o parte din URL-ul catre pagina spre care trimite. Specialistii SEO sfatuiesc sa nu se foloseasca relative link.

Relevancy - Indica cat de relevante sunt rezultatele obtinute in urma cautarii in comparatie cu ceea ce cauta utilizatorul.

Results Page – Pagina care afiseaza rezultatele obtinute in urma introducerii cuvantului cheie in caseta de cautare.

Robots.txt – Un fisier al site-ului web care contine instructiuni pentru motoarele de cautare legate de paginile ce trebuie indexate.

S
Saturation Analyzer – Metoda de verificare a numarului de pagini ce au fost indexate in motoarele de cautare si frecventa vizitelor pe site.

Scored keyword phrase – Numele unei fraze care a fost inregistrata intr-un sistem ce tine evidenta numarului de cautari pe fraza cheie. Se mai numeste si scor.

Search Engine Optimization (SEO) – Actiune ce are ca scop o indexare cat mai buna a site-ului de catre motoarele de optimizare. Are doua actiuni foarte importante: optimizare off page si optimizare on page.

Search Engine Marketing (SEM) – Activitate ce are ca scop promovarea site-ului in motoarele de cautare, efectuarea studiilor privind cuvintele cheie, servicii SEO.

Search Engine Result Page (SERP) – Este pagina pe care sunt afisate rezultatele obtinute in urma cautarii in motorul de cautare.

Search Engine Friendly – Capacitatea unui site web de a avea o buna pozitionare in motoarele de cautare. Are un continut bogat in cuvinte cheie pentru o indexare cat mai usoara.

Search Engine – Server dedicat indexarii paginilor web, colectionarii rezultatelor si returnarii lor in functie de cererea facuta. Cele mai importante search engine sunt: Altavista, Excite, Hotbot, Infoseek, Lycos, Northern Light si Webcrawler.

Siphoning – Metoda de a castiga trafic pe un site prin utilizarea datelor altui site.

Site profile – Profilul site-ului, tipul de continut pe care site-ul il prezinta.

Sitemap - Fisier care contine adresele URL ale paginilor site-ului. Este utilizat pentru a facilita indexarea paginilor site-ului.

Spammer - Numele dat celui care foloseste metode considerate spam pentru a influenta rezultatele motoarelor de cautare.

Spam – Tehnici de crestere abuziva a traficului. De exemplu trimiterea de mesaje nedorite.

Spyder - Functie a motoarelor de cautare pentru identificarea cuvintelor cheie, a tag-urilor si a link-urilor.

Splash page – Pagina ce contine un mesaj de intampinare inainte ca utilizatorul sa poata intra pe site. Contine un link de genul ” Apasati pentru intrarea pe site “.

Stickiness - Timpul pe care utilizatorul il petrece pe site.

Stop Word – Cuvinte ignorate de motoarele de cautare, deoarece sunt prea comune.

T
Text Link Advertising – Publicitate platita ce apare sub forma de text simplu pe o pagina web.

Title Tags – Titlul unei pagini care comunica spider-ului motorului de cautare despre ce este pagina. Este in acelasi timp un tag HTML.

U
Unique vizitor – Se refera la adevaratul vizitator al site-ului. Atunci cand un vizitator intra pe un site, serverul web ii inregistreaza IP-ului determinand astfel numarul real de vizitatori ai site-ului. Daca un vizitator acceseaza 10 pagini ale site-ului, serverul web va numara 10 pagini accesate dar un unic vizitator.

V
Viral marketing – Metoda de publicitate gratuita prin care se trimit materiale promotionale catre o persoana care la randul ei le poate trimite altor oameni.

Visitor - Termen utilizat gresit pentru a desemna vizitatorii unici de pe un site. Un vizitator este o persoana care poate reveni de mai multe ori intr-un interval de 24 de ore pe un site web.

W
Webdesign – Serviciile de web design presupun toate etapele prin care un site web trece. De la schitarea elementelor vizuale si compunerea structurii, pana la programarea paginilor web si introducerea elementelor care alcatuiesc continutul site-ului. Serviciile de web design asigura: organizare clara a informatiilor, un design flexibil, navigare facila, o imagine profesionista a site-ului.

Web directory – Contine o colectie de link-uri clasificate pe anumite categorii.

Webmaster - Persoana responsabila cu administrarea unui site.

Web site usability – Se refera la accesibilitatea site-ului, la usurinta cu care poate fi utilizat atat de vizitatori cat si de motoarele de cautare.