Promovare online/Creare site/Servicii web/Web design/Publicitate online/Marketing online/SEO

Promoveaza afacerea ta ONLINE!

Promovarea online te ajuta sa iesi in evidenta, sa faci oamenii sa constientizeze cine esti si cu ce te ocupi. Pentru ca un brand sa ajunga in atentia publicului, este nevoie de multa munca. Prin intermediul serviciilor de promovare online, te ajutam sa devii vizbil pentru potentialii clienti.

Servicii web

Webdesign - Atractiv, functional si creativ!

Fiecare idee de afacere prinde aripi cu lansarea unui site web construit profesionist. Un site orientat spre utilizator, un webdesign atractiv, o navigare intuitiva si eleganta, este poarta de acces catre noi oportunituni de afaceri. Alege servicii de inalta calitate pentru proiectul tau!

Creare Web Site

Solutia ta pentru publicitate si marketing online!

In mediul online canalele de comunicare evolueaza in functie de tendintele momentului. Noi cream strategii inteligente care te ajuta sa transmiti publicului obiectiv informatia ta. Iti oferim servicii SEO complete pentru un website competitiv, cu functionalitati multiple, ce va inspira credibilitate, profesionalism si calitate. Afacerea ta are nevoie de o imagine profesionista in mediul online! Fii activ online !

Promovare Website

---------------------------------------------------- ---------------------------------------------------- -----------------------------------------------------------------------------------------------

Bine ati venit pe blogul Harr SEO !

Gasiti aici o serie de informatii si detalii despre SEO, promovare online, publicitate si tot ce tine de optimizarea corecta a unui site !
Fie ca esti o persoana fizica sau juridica, daca ai un business online si doresti sa apari in top cu site-ul tau, nu ezita sa vizualizezi acest blog unde vom posta articole despre tot ceea ce inseamna serviciile de optimizare, promovare online, webdesign, referentiere naturala.

Nu ezita sa imparti cu noi parerile si ideile tale ! Ne gasesti pe Facebook si Twitter !

Despre SEO….

SEO (Search Engine Optimization) se refera in primul rand la optimizarea unei pagini web pentru motoarele de cautare. Optimizarea unui site este necesara pentru a ocupa o pozitie cat mai buna in motoarele de cautare. Optimizarea face parte din marketing-ul online, fiind una dintre cele mai bune metode de a avea constant vizitatori pe site-ul tau. Motoarele de cautare (Google, Yahoo , bing, etc) folosesc spideri pentru a citi paginile site-urilor si a le calcula importanta lor pe internet. Fiecare site web este citit in amanunt si in functie de Page Rank (nota acordata de Google) ocupa un loc mai bun sau mai putin bun in cautarile facute dupa cuvintele cheie specifice tematicii sale.

Fiecare site are specificul sau, in functie de care webmasterul, cel care dezvolta si intretine site-ul web, construieste paginile avand in vedere SEO, folosind acele cuvinte cheie care tin de specificul site-ului cat mai des posibil in paginile acestuia. Cand spunem cuvinte cheie ne referim la cautarile pe care utilizatorii le fac in motoarele de cautare pentru a ajunge la un anumit site.

Atunci cand vrei sa ai un numar mare de utilizatori, trafic organic, trebuie obtii cat mai multe link-uri de calitate catre site-ul tau. Pentru a avea un PR cat mai bun in motoarele de cautare, trebuie sa obti cat mai multe link-uri catre site-ul tau, link-uri de la site-uri care au la randul lor PR mare.

Aveti nevoie de ajutor ? Harr SEO ofera o gama larga de servicii SEO pentru a obtine rezultate in motoarele de cautare :

Optimizare SEO On-Page
 • Analiza /imbunatatire meta-tags (titlu site, descriere, cuvinte cheie), URL, imagini
 • Analiza si sugestii de cuvinte cheie
 • Analiza si identificarea cuvintelor-cheie legate de sectorul dvs de activitate, care vor genera traficul targetat (Google si alte motoare de cautare).
 • Combinarea si identificarea cuvintelor-cheie optime in raport cu continutul site-ului dvs.
 • Propuneri pentru optimizarea paginilor site-ului si a cuvintelor-cheie cu un potential maxim.
 • Copywriting – optimizare continut existent, texte , linkuri, imagini
 • Copywriting – optimizare continut nou
 • Analiza link-uri
 • Creare continut editorial sau pagini noi
Optimizarea SEO Off-Page
 • Inscrierea in directoare web de specialitate
 • Inscrierea site-ului dvs in directoarele web duce la imbunatatirea notorietatii sale si in acelasi timp la posibilitatea obtinerii de link-uri de calitate de la site-uri cu notorietate catre site-ul propriu.
 • Creare Sitemap XML
 • Inscrierea în Google Webmaster Tools si Geolocalizare Google
 • Creare si distributie de articole personalizate si comunicate de presa
 • Campanii de mailing, newsletter
 • Crearea de articole pe o tematica comuna cu cea a site-ului, postarea acestora in portaluri relevante
 • Crearea de campanii social media (Facebook, Twitter)

Legaturile din comunicatele de presa ar trebui sa fie NoFollow
nofollow

In 26 iulie 2013, Google a actualizat sistemele de gestiune a legaturilor ce apar in articole si communicate de presa. In spatele acestor sisteme de legatura dintr-un document se afla link-uri care trimit catre alte site-uri ce prezinta un anumit continut de interes pentru utilizatori. Google a facut asadar modificari majore in gestiunea acestor legaturi care apar in articole si comunicate de presa.

John Mueller, unul dintre cei mai importanti analisti de la Google, a raspuns catorva intrelari legate de SEO si de aceste sisteme de legaturi. El a mentionat doar faptul ca in comunicatele de presa ar trebui folosite legaturi de tip nofollow.
El a mai afirmat de asemenea ca e bine sa se foloseasca si URL-uri directe in comunicatele de presa, insa pentru a fi sigur ca nu esti penalizat, link-uri nofollow sunt recomandate.

John Mueller a mai precizat ca scopul comunicatului de presa este acela de comunica oamenilor despre serviciile pe care le presteaza firma sau produsul pe care il promovam. Totusi, atunci cand presa aude despre produsele sau serviciile noastre si daca acestia aleg sa scrie despre acestea pe site-urile proprii, link-urile respective nu trebuie sa fie de tipul nofollow. Mai mult, acele articole sunt link-urile cele mai apreciate de catre Google.

Matt Cutts, un alt analist de seama de la Google, crede ca legaturile din comunicatele de presa nu sunt eficiente. Desi specialistii SEO au dovezi clare ca acest lucru nu este adevarat, Google pare ca vrea sa aplice masuri din ce in ce mai drastice pentru a penaliza site-urile care abuzeaza de link-uri in comunicatele de presa.

Webdesign, Creare, Dezvoltare si Promovare site presupune :

 • Analiza si prelucrarea datelor : programare web, creare site, realizare aplicatii online in functie de cerintele si necesitatile dvs, solutii complete ecommerce;
 • Proiectare si executare grafica
 • Servicii webdesign si redesign web: reproiectare si redesign pentru site-ul dumneavostra, adaugarea de noi facilitati sau pagini web;
 • Mentenanta / Actualizare site introducere de noi meniuri, informatii sau programe;

Optimizarea pentru motoarele de cautare

Optimizarea pentru motoarele de cautare presupune o serie de operatiuni SEO ce au scopul de pozitiona site-ul pe un loc cat mai relevant pentru unul sau mai multe cuvinte cheie in motoarele de cautare. Pentru a obtine o pozitie fruntasa in paginile motoarelor de cautare, este nevoie de optimizare corespunzatoare, continut bine structurat care sa se diferentieze de paginile concurente.

De ce trebuie sa optimizam paginile web ?

Optimizarea unei pagini web aduce vizitatori pe site-ul dvs. Rezultatele difera de la un motor de cautare la altul, fiecare avand o politica diferita de indexare. Din punctul de vedere al optimizarii diferentele sunt foarte reduse. Pentru a avea cat mai multi vizitatori pe site, aveti nevoie de o optimizare corecta si eficienta facuta de o echipa de profesionisti.

Cum se optimizeaza un site pentru motoarele de cautare?

Pentru a optimiza un site pentru motoarele de cautare, trebuie sa cunoastem algoritmul prin care motorul de cautare decide care este subiectul unei pagini web si daca informatiile oferite sunt relevante pentru un cuvant cheie cautat.
Pentru a vedea acest lucru, este necesara analiza unui numar mare de factori cum ar fi : linkul paginii, titlul, continutul, meta tags din codul sursa al pagini, dar si structura generala a paginii web. Optimizarea SEO inseamna alegerea unui set de cuvinte cheie pertinente in relatie cu tematica site-ului.

Alegerea cuvintelor cheie este un pas vital in procesul de optimizare SEO. Pentru a alege cele mai bune cuvinte cheie este necesara analiza competitivitatii din domeniu. In urma acestei analize, trebuie sa ne asiguram ca am ales cuvintele cheie potrivite. Setul de cuvinte cheie ales pentru optimizare este extins la o serie de expresii si combinatii care vor fi folosite ulterior in continutul site-ului si in campurile meta .

Importanta cuvintelor cheie

Cuvintele cheie sunt foarte importante pentru optimizarea unui site pentru motoarele de cautare.

Ce sunt cuvintele cheie?

Cuvintele cheie sunt foarte importante pentru motoarelor de cautare. Ele sunt cele care il determina pe acesta sa descopere continutul siteului. Cu cat avem mai multe cuvinte cheie pertinente, cu atat atragem atentia unui spider al motoarelor de cautare, care la randul lui va trimite mai multe informatii catre motorul de cautare. Pozitionare unui site creste atunci cand motorul de cautare primeste multe informatii despre acesta.
Cum alegem cuvintele cheie?

Alegerea cuvintelor cheie nu este un proces atat de complicat. Pentru a alege cele mai bune cuvinte cheie, trebuie sa respectam cateva etape :

 • Prima etapa este aceea de a determina tematica siteul. Care este scopul siteului? Care este publicul tinta ? Raspunsul la aceste intrebari ne vor indruma mai departe.
 • Dupa ce am determinat cu exactitate despre ce este vorba in site, putem alege cuvintele cheie pe care le putem folosi. Daca avem un site de piese auto, vom alege cuvintele cheie relevante pentru aceasta nisa. Ideea e sa ne concentram pe o anumita nisa si sa incercam sa cream cuvinte cheie bazate pe aceasta. In acest fel vei avea cuvinte cheie legitime care sunt relevante. Putem verifica si pe Google sa vedem ce cuvinte cheie sunt folosite cel mai des si care sunt folosite mai putin.
 • Acum putem crea o lista de 5-10 cuvinte cheie bazate pe selectia ta. Pentru fiecare pagina de continut trebuie sa alegem un cuvant cheie sau expresie relevanta. Acest cuvant sau expresie cheie va trebui folosit pe parcursul intregii pagini. Daca vom folosi cuvinte sau expresii cheie diferite pentru fiecare pagina, asta va diversifica siteul si va impiedica aglomerarea de cuvinte cheie. Vom imbunatatii pozitionarile site-ului in motoarele de cautare, prin folosirea de cuvinte cheie diferite.

5 Solutii de Link Buildinglink

Pentru o campanie eficienta de link building, trebuie sa avem in vedere nu doar crearea unor link-uri bazate pe continut relevant ci si a unor link-uri care vin de la site-uri cu un PageRank mare. Link Building este o parte componenta foarte importanta in procesul de promovare a site-ului dvs. In lipsa acestor backlink-uri, site-ul nu este relevant pentru motoarele de cautare si nu va fi afisat in primele pagini la cautarea dupa cuvintele cheie. Pentru o campanie reusita de link building, sunt necesare strategii bine puse la punct astfel incat sa creeze link-uri relevante pentru continutul site-ului promovat.

Solutii eficiente de link building :

  1. Inscrierea in directoare web este o strategie de de promovare online mai veche, care inca are inca rezultate foarte bune. Inscrierea in directoarele romanesti si straine se poate face atat manual cat si automat si ajuta la cresterea vizibilitatii in motoarele de cautare. Pentru a obtine rezultate foarte bune, trebuie sa alegeti doar acele directoare functionale, cu Page Rank ridicat pe care le urmariti si verificati permanent.

  2. Publicarea de articole – este o tehnica clasica care va poate aduce linkuri de calitate si trafic pe site. Articolul trebuie sa fie original, relevant in care sa includeti linkuri catre site-ul dvs.

  3. Publicarea de comunicate de presa – Daca aveti un produs sau serviciu nou pe care vreti sa-l faceti cunoscut clientilor dvs, publicarea de comunicate de presa in siteurile de profil este o metoda eficienta. Atentie insa la prezentare produsului sau a serviciului.

  4. Inscriere in Dmoz – DMOZ este un excelent mod de a incepe inscrierea in directoare odata ce siteul tau a ajuns la maturitate, insa in majoritatea cazurilor aprobarea noului tau site va dura. E preferabil sa studiezi modul in care celelalte siteuri sunt inscrie si sa incerci sa te incadrezi in formatul de descriere impus de categorie.

  5. Link exchange – adaugarea unui link extern catre un alt site, care la randul lui adauga un link catre site-ul tau.

Despre Google Dance

Optimizarea pentru motoarele de căutare este necesara daca va doriti un site cu trafic, un site vizibil in primele pagini ale motoarelor de cautare.
Pentru ca serviciile SEO să aduca cele mai bune rezultate este necesar ca cei care se ocupă de promovarea site-ului să tină cont de schimbările permanente pe care Google le face in algoritmul sau de căutare deoarece aceste schimbări pot avea efect asupra Page Rank-ului paginilor indexate.
Page-Rankul acestora poate creste sau poate scadea in functie de noul algoritm.

Datorita modificărilor făcute de Google in algoritmul de căutare, Page Rank-ul unui site poate scadea pentru câteva zile, dar acesta va reveni la nivelul initial, dacă site-ul are un index stabil pe o perioadă indelungata de timp.
Toate aceste update-uri periodice de algoritm poartă numele de Google Dance. Google Dance poate dura de la câteva ore pana la câteva săptămâni, însă este indicat ca site-urile să reducă la maximum serviciile SEO. În caz contrar, exista riscul unei penalizări din partea Google pentru supra-optimizare, lucru care poate duce la scăderea Page Rank-ului site-ului dvs

Nimeni nu poate garanta o anumită pozitie în lista de rezultate a motoarelor de căutare. Algoritmul Google fiind secret, specialistii SEO trebuie să mentină site-ul cât mai sus în paginile de rezutate a căutărilor, să nu piardă din Page Rank, in urma modificărilor aduse de algoritm sau a unui update al Google.
Google Dance s-a transformat în Panda Dance, odată cu lansarea update-ului Panda, care are ca scop penalizarea site-urilor cu continut de slabă calitate.

Promovare prin inscriere in directoare si ste-uri de anunturi
promovare site
Promovarea web este o etapa importanta in crearea si succesul unui site web performant. Promovarea unui site necesita investitii si timp. Prin promovarea in mediul online, puteti atrage vizitatori dar mai ales potentiali clienti pe site-ul dvs. Fara o campanie de promovare online bine pusa la punct, site-ul nu va putea iesi in evidenta dintre miliardele de alte site-uri. Sistemul nostru de promovare site prin inscrierea in diverse directoare web si in site-uri de anunturi va ofera posibilitatea de a va face cunoscut pe internet !

Inainte de a incepe promovarea online, trebuie analizat site-ul. Se analizeaza nivelul de optimizare on-page si off-page, iar in functie de rezultate le obtinute se va aplica mai intai un plan de optimizare SEO a site-ului si abia apoi promovarea online a acestuia.

Daca doriti o promovare profesionista este necesar sa va inscrieti site-ul in majoritatea site-urile de anunturi cum ar fi : tocmai.ro, mercador.ro, publi24.ro, olx.ro, micapublicitate.ro, micapublicitate.net, aaz.ro,etc ! De asemenea va trebui sa inscrieti site-ul si in cele mai bune directoare web cum ar fi : Federal, Director Web, Open Directory, Click Link, Santamia, topdirector.ro, Top Siteuri, Zody, Diand sau Webconnect !

Inscrierea in directoare si site-uri de anunturi se face in functie de profilul activitatii pe care o desfasurati sau domeniul de activitate. Astfel, veti putea fi identificat mult mai usor, oferind clientilor sau partenerilor de afaceri, existenti sau potentiali, posibilitatea de a va contacta in orice moment pentru a va cere detalii despre produsele sau serviciile pe care le puteti oferi, sau pentru a stabili noile directii de dezvoltare ale afacerii.

Promovarea online trebuie facuta corect, pentru a evita riscul de penalizare din partea Google. In urma actualizarilor tot mai dese ale algoritmilor de indexare google, foarte multe site-uri au fost penalizate din cauza strategiilor neadecvate de promovare. Asadar este indicat sa apelati la o firma specializata, cu experienta in promovarea web.Cum realizam o campanie SEO de succes
harr campanie seo

Vreti ca site-ul dvs sa se afle in primele pagini la cautarile dupa cuvintele cheie in motoarele de cautare ?

Primul pas in realizarea unei campanii seo de succes este stabilirea unor obiective care pot fi atinse. De exemplu, daca aveti un site nou-creat care nu are un Page Rank ridicat, este foarte putin probabil ca acesta sa poata fi prezent in prima pagina de rezultate pentru cuvintele cheie competitive.

Pentru inceput este indicat sa optimizam site-ul pe cuvinte cheie mai putin competitive. Daca site-ul dvs va avea o pozitie buna pentru cuvintele cu competitie scazuta, este foarte probabil sa aibe un ranking ridicat si pentru cuvintele cu competitie ridicata. Asadar, analiza cuvintelor cheie este o etapa decisiva care influenteaza intreg procesul SEO.

Pe de alta parte, procesul SEO trebuie gandit ca o investitie pe termen lung. Un alt pas foarte important este optimizarea continutului, a textelor, a imaginilor, dar si optimizarea codului HTML. O data realizata optimizarea in interiorul site-ului, se va avea in vedere constructia de link-uri de calitate care sa trimita catre site-ul dvs. Site-urile pe care se realizeaza backlinks trebuie sa aibe un page rank ridicat.

Campania SEO trebuie realizata pe nevoi individuale, personalizate, pentru ca fiecare site este diferit, are nevoi si cerinte diferite pentru a fi printre primele rezultate de cautare pe anumite cuvinte cheie.


Campania de Email Marketing

Email-ul a devenit una din cele mai raspandite metode de comunicare disponibile. Astfel, email marketing a devenit de asemenea una din cele mai importante metode de promovare.

Pentru o campanie de Email Marketing de succes avem nevoie de personalizarea continutului si a ofertelor care variaza in functie de variabilele bazei de date si depind in special de preferintele dvs.

Beneficiile unei campanii de Email Marketing :

  1. Costuri reduse – in comparatie cu o campanie de direct mail care implica mult mai multe costuri, campania de email marketing este mult mai ieftina.

  2. Personalizare si eficienta – intr-o campanie de email marketing, va puteti alege lista abonatilor si puteti personaliza fiecare mesaj. Studiile au aratat ca oamenii prefera sa fie informati despre produse si servicii prin email, decat prin orice alt mijloc de comunicare. S-a dovedit ca email marketing este o metoda eficienta de a genera trafic pe site.

  3. Rezultate foarte rapide – Majoritatea utilizatorilor de internet isi verifica mail-ul cel putin o data pe zi. Astfel, email-uile aduc rezultate rapide, in comparatie cu alte mijloace de informare, rezultatele sunt mult mai rapide si impresionante.

  4. Newsletter-ul este o metoda foarte eficienta care va ajuta sa consolidati imaginea companiei dvs ca si brand, incurajand clientii sa revina pe site si dezvoltand in acelasi timp cu acestia o relatie foarte puternica.

Importanta unui site de prezentare pentru firme

promovare site
Prezenţa in mediul online este o modalitate foarte eficienta prin care firmele mici si mari se pot dezvolta şi pot genera avantaje competitive.

Website-ul unei firme este în primul rând un mod de a comunica cu oamenii. In contextul dezvoltarii si crearii de noi oportunitati, acesta este si un instrument strategic de marketing. Cu bugete destul de mici puteti sa va faceti cunoscuta firma, sa realizati cu succes un plan de marketing eficient.

Promovare online constanta – printr-un site de prezentare, serviciile dvs sunt promovate constant ! Mediul online se afla intr-o continua expansiune, ceea ce inseamna un numar mai ridicat de utilizatori online de la zi la zi.

Website-ul este practic un canal de vânzare, un instrument de promovare dar si un instrument de cercetare pentru firme. Informaţiile relevante despre activitatea firmei, produsele sau serviciile oferite, modalităţi de contact şi alte date specifice au rolul de a informa clientii cu privire la serviciile profesionale pe care le oferiti.

Existenta unui site de prezentare cu un design modern va garanta incredere si profesionalism.

Agentia noastra de web design si promovare online este specializata in realizare de site-uri web profesionale, optimizare SEO si promovare online.
Aveti nevoie de servicii de web design profesional ? Noi va oferim cele mai bune servicii la preturi avantajoase.

  De ce avem nevoie de Promovare Web?

  Promovarea online sau pozitionarea mai buna pentru motoarele de cautare Google, Yahoo, Bing, etc., implica munca si profesionalism. Un website este pregatit pentru promovare web numai dupa o optimizarea ON-PAGE, serviciu prin care se elimina erorile din site, se mareste viteza de incarcare in browser si se optimizeaza titlurile, descrierile si densitatea pe cuvintele sau expresiile cheie.

  Promovarea web off page, nu se face doar prin inscrieri in directoare Web si retele sociale. Pentru acest serviciu se fac teste SEO, profesionale, se controleaza concurenta si se aleg expresiile sau cuvintele cheie cele mai bune. In cazul in care concurenta este prea mare pe un anumit domeniu, se apeleaza la expresiile de legatura, care aduc un mare avantaj in serviciul de promovare Web.

  Zilnic apar zeci de site-uri pe diverse domenii care pot oricand sa fie site-uri concurente. Daca unul din site-urile nou lansate este optimizat si promovat eficient, cu siguranta intr-un timp foarte scurt va putea depasi concurenta. Iata cateva etape importante care trebuie aplicate unui site Web:

  • Analiza concurentei pe cuvinte sau expresii cheie
  • Optimizarea site-ului
  • Inceperea promovarii pentru motoarele de cautare
  • Statistica cu evolutia site-ului

  Partea de promovare Web, se aplica in functie de domeniul activitatii site-ului.

  Analiza Concurentei

  Afacerile pe Internet cresc de la o zi la alta. Companiile mari si mici isi dezvolta magazine online pentru vanzarea produselor pe care le ofera. Campaniile de promovare online incep sa fie din ce in ce mai greu de realizat datorita concurentei mari pe majoritatea domeniilor de activitate. Indiferent de domeniul de activitate, nu trebuie sa ignoram analiza concurentei. Trebuie sa stim exact ce ofera si mai ales cat de bine sunt optimizate site-urile concurente.

  In orice domeniu de activitate, firmele obtin performante in functie de modul de promovare si in functie de strategiile pe care le pun in practica. Pentru ca o firma sa obtina performante, va trebui sa apeleze la servicii de specialitate din domeniul respectiv. Nu este suficient sa avem un nume de domeniu care sa contina si un cuvant cheie de promovare, acest lucru ajuta insa, nu este suficient.

  Strategii de promovare si de analiza a concurentei

  • Numele de domeniu trebuie sa contina un cuvant cheie pe care se doreste promovarea
  • Website-ul – sa aiba o structura profesionala si o buna optimizare.
  • Analiza primelor zece site-uri concurente
  • Identificarea expresiilor pe care sunt promovate site-urile concurente
  • Analizarea modului in care sunt optimizate site-urile concurente si structura acestora

  Toate aceste detalii ne ajuta practic sa stabilim punctele slabe si forte ale concurentei pentru a vedea unde putem imbunatati site-ul nostru pentru a avea succes. Exista cazuri in care va trebui sa folosim cuvinte de legatura la expresiile stabilite pentru promovare. Este intradevar o provocare sa depasesti un website bine optimizat, cu o vechime mare online, un page rank ridicat si bine promovat. De aceea este necesar sa optimizam bine site-ul si sa acumulam cat mai multe backlink-uri.

Avantajele serviciilor SEO de promovare online

Serviciile SEO reprezinta totalitatea serviciilor care se aplica asupra unui site sau a unei pagini din site. Scopul serviciilor seo este acela de a optimiza site-ul pentru motoarele de cautare astfel incat acesta sa fie pozitionat in primele pagini de rezultate. Exista doua forme de optimizare a site-urilor. Una dintre ele este optimizarea on-page sau optimizarea in interiorul site-ului. Acest tip de optimizare presupune modificari in continutul site-ului pentru ca acesta sa poata fi cat mai usor accesat de motoarele de cautare.

Pentru optimizarea seo on-page eficienta, trebuie sa urmarim o multitudine de factori. De exemplu, continutul are un rol foarte important. Acesta trebuie sa fie unic si sa prezinte o structura acceptata de motoarele de cautare. Se recomanda un continut unic, amplu, combinat cu imagini reprezentative, in care cuvintele cheie sa detina un anumit procentaj din totalitatea cuvintelor.

Optimizarea off-page este o alta etapa a procesului de optimizare al unui site si este complementara optimizarii on-page. In marea ei parte, optimizarea off-page inseamna link building. Aceste actiuni de optimizare offpage tin de fapt de SEM (search engine marketing) si de cele mai multe ori, scopul este acela de a aduna linkuri catre site-ul promovat, insa, ar trebui ca acesta sa nu fie singurul scop. Este bine sa tinem cont si de un alt aspect, si anume acela de a construi o imagine a site-ului in mediul online.

Fara aceste servicii SEO, un website nu poate avea rezultate. Traficul va fi foarte mic iar cuvintele si expresiile cheie pentru promovare nu vor aparea in rezultatele motoarelor de cautare.
optimizare harr seo
7 metode de optimizare seo on page

Optimizarea on page este o etapa foarte importanta in procesul de promovare online. Va propunem cateva metode de optimizare site on page necesare pentru pozitionarea cat mai buna a site-ului in motoarele de cautare :

  1) Optimizarea continutului site-ului si verificarea densitatii cuvintelor cheie pentru fiecare pagina a site-ului

  2) Includerea cuvintelor cheie in titlu, maxim 60 de caracatere per titlu. Titlul este un element foarte important pentru optimizarea SEO.

  3) Optimizare Meta-tags, optimizare meta keywords si metadescription

  4) Link building – crearea unui sistem de link-uri interne in textul carora sa fie incluse cuvinte cheie, insa nu in mod abuziv.

  5) Creare Sitemap care sa contina lista tuturor url-urilor paginilor site-ului. Acest fisier va fi analizat de robotii motoarelor de cautare. Exista doua tipuri de sitemap : sitemap.xml vizibil pentru motoarele de cautare si harta site-ului vizibila pentru utilizatori.

  6) Optimizare titluri din continut. Trebuie sa stiti faptul ca principalul cuvant cheie sau principala fraza cheie dupa care este optimizata pagina trebuie sa fie prezenta in primul titlu la inceputul lui, iar acesta sa fie printre primele elemente din zona. Motoarele de cautare dau o importanta foarte mare acestor titluri.

  7) Testarea timpilor de load ai paginilor.